Сербський найманець поскаржився на жорстоке поводження з боку російських командирів і обізвав їх злочинним угрупованням

Відомий сербський найманець Деян Берич, який нещодавно став довіреною особою російського диктатора путіна на майбутніх президентських виборах і який займається вербуванням сербів у російську армію, поскаржився на командування 119-го парашутно-десантного полку, куди цих найманців відправили служити. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У відеозверненні, яке Берич виклав на своїй сторінці в мережі, йдеться про те, що ставлення до сербів у полку від початку було дуже поганим, командири полку називали їх "циганами" і не розуміли, навіщо вони приїхали в РФ для участі в бойових діях проти України.

Як пише Берич, командири полку нічим не забезпечили сербських найманців, тож отриманням машин, квадрокоптерів, берців і навіть забезпеченням військових водою доводилося займатися самому сербу. Він продовжує, що перед Новим роком командування 119-го полку наказало сербським найманцям іти штурмувати українські позиції, видавши їм на руки по 2-3 ріжки і заявивши: "Іншу зброю захопіть у бою". Серби відмовилися йти на штурм у таких умовах, заявили, що більше не служитимуть у цій частині, розповів Берич, і попросили перевести їх в інший підрозділ.

Однак командири полку натомість оголосили сербів дезертирами і військовими злочинцями, їх вигнали із землянки, кілька днів тримали на морозі, а потім представники військової поліції запропонували їм підписати папери з визнанням себе шпигунами.

"Сьогодні вранці до них приїхала військова поліція, зайшла в землянку, стріляли в повітря, прикладами били бійців, деяким розбили голови", - розповів Берич про останні новини життя сербських найманців у російській армії.

"Командування 119-го полку - це ОЗУ (організоване злочинне угруповання - "ОстроВ")", - сказав Берич. "Очікую, що після цього мене посадять за дискредитацію армії", - додав він.

Крім свого звернення, найманець також опублікував звернення самих сербських добровольців, у якому вони просять перевести їх в інший підрозділ.

Як повідомлялося, росія вербує найманців для війни в Україні на Балканах.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті