СБУ затримала колишнього "регіонала", який наводив російські "Гради" на прикордонні райони Сумщини

Служба безпеки України затримала на Сумщині колишнього місцевого функціонера забороненої "Партії регіонів", який працював на ворога і коригував російські обстріли.. Про це повідомляє прессцентр СБУ у Телеграм 28 червня. 

"Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію в Сумській області. Під час оперативних заходів затримано "розконсервованого" агента ФСБ, який збирав розвіддані про оборону північно-східних рубежів України", - йдеться в повідомленні .

За інформацією української спецслужби, ворожий інформатор передавав дані агресору для коригування ворожих обстрілів українських військ, зокрема з російських реактивних систем залпового вогню "Град".

За даними слідства, фігурант - житель обласного центру, колишній місцевий функціонер забороненої "Партії регіонів".

Згідно з повідомленням, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ агент був завербований кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ. "У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої періодичні поїздки до Росії, де зустрічався з родичами. Під час одного з таких виїздів до країни-агресора він отримав від ФСБ завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і був переведений у "режим очікування", - уточнюють у СБУ.

В українській спецслужбі наголошують, що після 24 лютого 2022 року на російського агента дистанційно вийшов його "куратор" із ФСБ і запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони в прикордонних районах області.

Співробітники СБУ затримали фігуранта "на гарячому" під час спроби передання агресору інформації про укріпрайони ЗСУ та Держприкордонслужби.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявлено російський паспорт і трудову книжку, партійний квиток забороненої в Україні "Партії регіонів", прокремлівську символіку, мобільні телефони та комп'ютерну техніку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомлялося, СБУ викрила коригувальника, який навів російську ракету на кафе в центрі Краматорська.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті