СБУ затримала двох агентів РФ в Україні, один із них був інженером на "Мотор-Січ"

Служба безпеки України затримала двох російських агентів у Київській області та в Запоріжжі. Про це 24 березня повідомила пресслужба СБУ.

"Кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі", - повідомили представники спецслужби.

Зазначається, що одним із затриманих виявився інженер-конструктор заводу "Мотор Січ". Обох зрадників ще на початку лютого завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Telegram-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

"За вказівками ворога агенти розвідували місцезнаходження українських військових об'єктів і правоохоронних органів", - повідомили представники СБУ.

Одним з агентів окупантів виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ". Він збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру. Його затримали під час виконання ним розвідувального завдання - злочинець фотографував будівлі військового госпіталю та прокуратури з прив'язкою до місцевості.

У передмісті Києва російського агента затримали, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Розвідінформація знадобилася окупантам для проведення ракетних ударів по українських об'єктах і підготовки диверсій на території регіонів", - розповіли в СБУ.

Під час обшуку в затриманих виявлено мобільні телефони з доказами виконання ворожих завдань і листування з агресором. Обом фігурантам повідомлено про підозру за частиною 2 статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ в Житомирі затримала вербувальника з "Вагнера", який збирав дані про систему відеоспостереження.

Статті

Світ
13.06.2024
08:28

"Якщо війна йтиме так, як зараз, очевидно, що Україна програє". Огляд західних медіа

Тоді в майбутньому Росія розв'яже війну. Росія воюватиме з українськими технологіями, українськими солдатами, з іншого географічного положення. Тоді ми будемо у 1939 році. Зараз ми у 1938.
Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Всі статті