Росіяни у новорічну ніч обстріляли дитячу лікарню у Херсоні (ФОТО)

Окупанти в ніч на 1 січня не припиняли обстрілювати Херсоні, є влучання у дитячу лікарню. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму телеграм-каналі.

"Окупанти не припиняли бити по місту в новорічну ніч. Внаслідок чергового російського обстрілу 1 людина загинула, 1 - поранена. Пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні. Зафіксовано близько 7 прильотів, вибито понад 700 вікон. Інформація уточнюється", - написав він.
У ДСНС Херсонської області повідомили, що у новорічну ніч ворог цинічно обстрілював місто. Рятувальники Херсонщини ліквідували 10 пожеж (8 з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів).

Так, опівночі, після «привітального» обстрілу пожежа виникла в корпусі дитячої обласної лікарні. Протягом тридцяти хвилин вогнеборцям вдалось ліквідувати пожежу. Персоналом лікарні, до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів евакуйовано в безпечне місце 17 дітей, 4 батьків та 38 працівників. Постраждалих немає. Також були попадання ворожих снарядів в інший корпус лікарні. Пожежі не виникло. Вибито вікна, пошкоджено стіни.
Зазначається, що в момент обстрілу в корпусі людей не було.

"Одразу ж надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в одному з мікрорайонів міста. Через ворожий обстріл загорівся другий поверх двоповерхового будинку. Пожежу ліквідовано на площі 180 кв.м", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Як повідомлялося, у новорічну ніч через російські обстріли Херсон та навколишні населені пункти залишилися без електроенергії.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті