Росія щодня завдає по 10 атак на українські сайти – СБУ

Росія щодня проводить понад десять кібератак на українські сайти. Про це 26 грудня в ефірі єдиного телемарафону заявив начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

"Сьогодні країна-агресор наносить у середньому понад 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає. Але наші пріоритети незмінні – успішно захищати інформаційну та цифрову безпеку держави", - запевнив начальник департаменту кібербезпеки.

Особливу увагу росіяни звертають на сфери енергетики, логістики та зв'язку. Також часто рашисти атакують військові об'єкти, реєстри та бази даних.

"Ми підійшли до 2022 року, маючи 8-річний досвід гібридної війни. Адже війна в кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до гірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими "тренуваннями" перед вторгненням", - розповів представник спецслужби.

За словами Вітюка, якщо у 2020 році СБУ фіксувала майже 800 кібератак, то у 2021 році їх кількість зросла до 1400. Зараз їх кількість зросла більш ніж утричі – до 4500 кібератак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку вторгнення Amazon евакуював критичні дані України у контейнерах.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті