Російські кіномережі вкрали американський фільм "Аватар: Шлях води" та показують під виглядом "передсеансного обслуговування"

Російські кіномережі "Кіномакс", "Міраж сінема" та "Прем'єр-зал" почали показувати новий фільм "Аватар: Шлях води" від Walt Disney Company без прокатного посвідчення. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Вєдомості".

Мережа "Кіномакс" на своєму сайті вказує, що показ "Аватар: Шлях води" входить до "передсеансного обслуговування", а квитки насправді продаються на десятихвилинний фільм "Коментатор". "Кіномакс" та "Міраж синема" стверджують, що демонстрацію фільму проводять деякі сторонні компанії "Прокіно" та "Те кіно!".

Інші великі російські мережі "Каро", "Сінема парк" та "Формула кіно" вирішили не показувати новий "Аватар" без прокатного посвідчення. У компанії "Каро" пояснили це тим, що прокат фільму був би порушенням "закону Росії та всіх міжнародних авторських конвенцій".

Російська сімейна комедія "Чебурашка", що вийшла на новорічні свята, за два тижні в прокаті зібрала рекордний виторг у більш ніж 3,5 мільярда рублів. Однак власник однієї з регіональних кіномереж заявив ЗМІ, що кінотеатрам потрібно "десять таких "Чебурашок" і десять таких новорічних канікул, щоб вийти хоча б у невеликий плюс".

У повідомленні нагадується, що після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну основні голлівудські кіновиробники – Warner Bros., Universal, Paramount, Disney та Sony – призупинили прокат та ліцензування своєї продукції в росії, деякі з них потім остаточно пішли з російського ринку.

З початку війни в росії закрився 41% кінозалів, а виторг кінотеатрів впав більш ніж на 80%. Число відвідувачів кінотеатрів у тому числі скоротилося через мобілізацію і пов'язане з нею збільшення числа тих, що залишають росію. Російські підприємці просили владу виділити субсидії для кінотеатрів або дозволити показувати піратські фільми, але їм відмовили. Деякі знайшли лазівки у законодавстві та показували піратські копії фільмів під виглядом "кіноклубів".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті