Росіяни купують квартири і будинки в зруйнованому Маріуполі, тому що хочуть "жити біля моря в місці з гарною екологією"

Росіяни активно купують квартири і будинки в Маріуполі. У середньому квартири продаються за 3 мільйони рублів, і власники прагнуть якнайшвидше позбутися їх. Про це повідомило опозиційне російське видання "Бумага" 29 червня. 

"У "ВКонтакте" існує близько ста груп, де розміщують оголошення про купівлю, продаж та оренду нерухомості в Маріуполі. В одній із найбільших – "Нерухомість Маріуполя і Приазов'я" – повідомлення від охочих купити будинок або квартиру почали з'являтися з 3 травня 2022 року, коли в місті ще тривали бої", – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що на спеціальних російських сайтах про продаж нерухомості під час пошуку за регіонами росії Маріуполь не розміщено, однак під час пошуку за назвою міста можна знайти сторінку з маріупольськими оголошеннями.

Наразі на такому сайті розміщено 70 оголошень про продаж нерухомості в Маріуполі: з них 34 квартири, 35  будинків і лише одне – комерційне приміщення. У середньому квартири продають за три мільйони рублів, а будинки та ділянки – за 4,8 мільйона рублів.

Зазначається, що шукають нерухомість у Маріуполі росіяни з різних регіонів - Москви, Петербурга, Краснодара, Красноярська, Нижнього Новгорода та інших. Вони пишуть, що розглядають будинки і квартири "в будь-якому стані" і готові відновити їх після обстрілів.

Видання наводить аргументи тих росіян, хто прагне купити житло в зруйнованому Маріуполі, де практично відбувається гуманітарна та екологічна катастрофа: "Ми з сім'єю хочемо жити біля моря в місці з гарною екологією. Також у Маріуполі ще доволі дешева нерухомість і привабливіші пропозиції щодо зарплат для мого чоловіка – він працює електромонтером. А ще екологія в місті набагато краща, ніж у Красноярську".

Раніше "ОстроВ" писав про те, що в окупованому Донецьку продовжують зростати ціни на нерухомість.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті