Рік тому наш морський потенціал був 1:12 у співвідношенні до сил росіян, а зараз 1:4 – командувач ВМС

Якщо рік тому морський потенціал України був 1:12 у співвідношенні до сил російських окупантів, то зараз 1:4. Про це командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа на виїзному ефірі "Армія FМ" в Одесі 23 лютого.

"Концентрація ворожих сил і засобів на початку широкомасштабної агресії була 1:12, а зараз ми розраховуємо свій потенціал як 1:4", – сказав Неїжпапа.

Він підкреслив, що  рік тому Україна не мала певних спроможностей, щоб протистояти на морі противнику, тому йому вдалося підійти впритул до наших берегів, готуватися до повномасштабного висадження морського десанту та здійснювати удари крилатими ракетами "Калібр" по нашій території, які й зараз відбуваються.

"Проте ворога все ж зупиняла наявність у нас системи розвідки та виявлення надводних цілей та берегова артилерія", – зазначив командувач ВМС ЗСУ.

Уточнюється, що Україна набула відповідних спроможностей, ударних сил флоту в першу чергу завдяки успішним діям берегових ракетних військ, які були створені вже  під час широкомасштабної агресії, а також завдяки надходженню берегового ракетного комплексу "Нептун" й завдяки допомозі від партнерів, які надали протикорабельний ракетний комплекс "Гарпун".

"Також ми покращили свою систему висвітлення надводної обстановки, – зазначив Неїжпапа. – І завдяки проведеним операціям та ударам панування на противника північно-західній частині Чорного моря ми зупинили". 

Раніше повідомлялось, що США передадуть Україні бомби дальньої дії з GPS-наведенням, здатні вражати цілі на відстані понад 70 км.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті