РФ законсервує "Північний потік" з надією, що Захід ще повернеться до російського газу - ЗМІ

Росія хоче законсервувати газопроводи "Північного потоку". Про це з посиланням на інсайдерів повідомляє Reuters 3 березня, пише "Deutsche Welle".

"Російський уряд найближчим часом не очікує на поліпшення відносин із Заходом, яке могло б призвести до того, що труби знову стануть затребувані, розповіли Reuters дві людини, знайомі з ситуацією", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, за інформацією інсайдерів, труби "Північного потоку" повинні бути збережені в такому стані, який уможливить функціонування газопроводів у пізніші терміни.

"У РФ не виключають, що Захід ще повернеться до російського газу", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що росія хоче законсервувати на дні Балтійського моря газопроводи "Північний потік", які були пошкоджені внаслідок вибухів, і не ремонтуватиме їх у найближчому майбутньому.

Компанії-оператори "Північного потоку-1" та "Північного потоку-2" не захотіли давати коментарі виданню.

Зазначається, що в німецькому енергетичному концерні E.ON, який володіє часткою в "Північному потоці-1", заявили: "Наскільки нам як міноритарному акціонеру відомо, жодного рішення ні за, ні проти відновлення трубопроводу не було прийнято".

Раніше повідомлялося, що глави МЗС G20 не змогли погодити підсумкову декларацію через позицію РФ та Китаю щодо війни в Україні.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті