РФ готується до відновлення наступу на Вугледар - ISW

Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара, хоча постійні проблеми з особовим складом і боєприпасами ймовірно й надалі стримуватимуть російські війська від просування", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що на кадрах, опублікованих у соціальних мережах 8 березня, видно, як особовий склад 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу звертається до російського військового командування з проханням збільшити кількість артилерійських боєприпасів перед заміною 155-ї окремої морської піхотної бригади Тихоокеанського флоту поблизу Вугледара і проведенням наземні атаки в цьому районі.

"136-й ОМСБр навряд чи вдасться досягти тактичного просування поблизу Вугледара, якого не змогли здійснити 155-та ОМСБр, 40-та ОМСБр та інші російські формування після місяців підготовки до початку наступу на цьому напрямку. Ймовірна деградація інших підрозділів у цьому районі, значні втрати техніки та, як повідомляється, триваючі артилерійські обмеження, ймовірно, не дозволять російським силам отримати значні тактичні переваги, якщо вони вирішать відновити наступ у цьому районі", - зазначають аналітики.

Як повідомлялося раніше, російський "воєнкор" із Бурятії Олександр Гармаєв радіє з того, що окупаційні війська ЗС РФ руйнують Вугледар Донецької області, зносять його до руїн.

Статті

Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Всі статті