РФ готується до відновлення наступу на Вугледар - ISW

Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара, хоча постійні проблеми з особовим складом і боєприпасами ймовірно й надалі стримуватимуть російські війська від просування", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що на кадрах, опублікованих у соціальних мережах 8 березня, видно, як особовий склад 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу звертається до російського військового командування з проханням збільшити кількість артилерійських боєприпасів перед заміною 155-ї окремої морської піхотної бригади Тихоокеанського флоту поблизу Вугледара і проведенням наземні атаки в цьому районі.

"136-й ОМСБр навряд чи вдасться досягти тактичного просування поблизу Вугледара, якого не змогли здійснити 155-та ОМСБр, 40-та ОМСБр та інші російські формування після місяців підготовки до початку наступу на цьому напрямку. Ймовірна деградація інших підрозділів у цьому районі, значні втрати техніки та, як повідомляється, триваючі артилерійські обмеження, ймовірно, не дозволять російським силам отримати значні тактичні переваги, якщо вони вирішать відновити наступ у цьому районі", - зазначають аналітики.

Як повідомлялося раніше, російський "воєнкор" із Бурятії Олександр Гармаєв радіє з того, що окупаційні війська ЗС РФ руйнують Вугледар Донецької області, зносять його до руїн.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті