Путін буде вести війну проти України на виснаження та може піти на ескалацію - ЗМІ

Кремлівський диктатор Путін не полишає надій підкорити Україну. Він  робить ставку на те, що зможе пережити західних союзників Києва та здобути перемогу на полі бою. Про це пише Bloomberg, - повідомляє 24tv.ua.

Офіційні особи в США заявили, що не бачать ознак того, що Путін серйозно ставився би до пошуку способу припинення бойових дій. Вони також відкинули ідею переговорів про припинення вогню без участі України. Про це повідомляють журналісти з посиланням на чотири джерела, знайомі з військовою стратегією Кремля.

"Путін зараз, швидше за все, піде на ескалацію. Його мета – перемога", – сказав керівник московського Центру політичної інформації Олексій Мухін.

Росії не вистачає живої сили, необхідної для масштабного прориву, а Україні важко власними силами забезпечувати армію боєприпасами. З цього видання робить висновок, що наразі немає жодних ознак того, що якась зі сторін зможе найближчим часом припинити бойові дії.

"З моменту перемоги на виборах минулого місяця Путін посилив ракетні обстріли українських міст. Він заявив, що не зацікавлений у тому, щоб дати Україні та її союзникам час на переозброєння, якщо він погодиться на паузу в боях", – йдеться у матеріалі.

У виданні припускають, що Кремль, ймовірно, готує ґрунт для ескалації війни. Такий крок може включати ще одну мобілізацію резервістів попри те, що "економіка Росії під час війни вже бореться з нестачею робочої сили".

Як повідомлялося, міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню провів телефонну розмову з главою Міноборони Росії Сергеєм Шойгу, що є першою такою взаємодією з жовтня 2022 року.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті