"Припиніть виправдовуватися та заохочувати агресора". В Офісі президента відповіли на заяву Меркель про переговори з РФ

В Офісі президента України закликали ексканцлера Німеччини Ангелу Меркель припиніти виправдовуватися та заохочувати агресора. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сьогодні у Twitter.

"Ексканцлер Меркель, що поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв, виправдовується: "Я зробила все, щоб #Росія не почала війну, і тому отримала... російський дешевий газ". Фантастика. Адже війна не почалася, правда?", - написав він.

"Далі автор Мінсько-Нормандського формату продовжує: "Треба думати про переговори, не всі миротворці мислять по-путінськи". Одне питання: переговори про що? Знову про дешевий газ від #Рф? Але чи обов'язково це має бути… ціною зруйнованих територій України та сотень тисяч невинних українських життів? І головне – з ким? З офіційно визнаними міжнародними воєнними злочинцями?", - додав Михайло Подоляк.

Він також задається питанням, невже після 430 днів жорстокої війни можна настільки глибоко зневажати свободу, настільки відверто не помічати російських масових убивств і так відкрито ненавидіти право України на самозахист.

"Якщо не можете виправити помилок минулого – просто припиніть виправдовуватися та заохочувати агресора", - зазначив радник глави Офісу президента.

Як повідомлялося раніше, колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала не відкидати можливість переговорів між Україною та Росією про припинення війни.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті