Посол Бродський: "Ізраїль і Україна приречені співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни"

Ізраїль і Україна приречені співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський в інтерв'ю газеті "Еврейский обозреватель"

"За відчуттями, в Ізраїлі більшість людей підтримує Україну. Згідно з останніми опитуваннями, на підтримку України висловлювалися близько 80 відсотків ізраїльтян. І такий відсоток був приблизно однаковий як серед корінних ізраїльтян, так і серед тих, кого загалом називають "російською вулицею", тобто вихідців із колишнього СРСР... Переважна більшість співчуває Україні та підтримує її: від самого початку війни люди виступають проти російської агресії. І я не бачу якихось змін такої позиції за час війни", - зазначив Міхаель Бродський.

Він підкреслив, що "відносини між Україною та Ізраїлем міцні, засновані на багатовіковій історії стосунків між українським та єврейським народами - не завжди благополучній історії, про це ми теж пам'ятаємо й говоримо; і засновані на тому, що сьогодні у нас є схожий досвід існування в умовах війни, і для України цей досвід може виявитися вкрай корисним".

"Особливо - у процесі відновлення України після війни. Я думаю, що Ізраїль візьме серйозну участь у відновленні, тому що за деякими напрямками в Ізраїлю є унікальний досвід, якого немає в жодної іншої країни. І я впевнений, що досвід буде затребуваний", - зазначив Посол.

На запитання, чим може закінчитися російсько-українське протистояння, Міхаель Бродський відповів: "Гарне запитання, я сам хотів би знати відповідь на нього. Якщо чесно, я не знаю, чим усе це може закінчитися, але будь-яка війна має закінчуватися миром. Коли це станеться і в якому форматі - не мені судити. Ізраїль із першого дня війни став на бік України, підтримав Україну, засудив російську агресію, називаючи речі своїми іменами, і жодних різночитань тут бути не може.  Ми не відходимо від цієї позиції, вона у нас постійна, і ми висловлюємо її скрізь, де потрібно. Ми голосували на підтримку України в ООН і в інших міжнародних структурах і намагаємося всіляко допомагати Україні в міру можливості".

"Я думаю, що ми приречені на те, щоб співпрацювати і працювати разом - і зараз, і особливо після війни. Ізраїльські технології, досвід і ноу-хау будуть незамінні у справі відновлення України... Я повторю: наша співпраця неминуче буде, тому що ізраїльський досвід сьогодні для України унікальний. Ізраїль як країна, що перебуває в умовах постійної військової загрози, проте зуміла розвинутися і стати сильною - і в економічному, і у військовому плані. Цей досвід, безсумнівно, буде затребуваний в Україні, і тому я бачу дуже хороші перспективи для співпраці - і зараз, і особливо після війни в рамках усіх майбутніх проєктів із відновлення України", - підкреслив Посол Ізраїлю.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті