Пів мільйона тонн зерна і 11 тисяч тонн металу: стали відомі розміри крадіжок РФ в Украине

Росія вже вкрала півмільйона тонн зерна і 11 тисяч тонн металу. Ще 28 тисяч тонн металу очікують своєї черги на відправку. Про це повідомляється у звіті "Ініціативи щодо вивчення російського піратства" (ISRP), - пише РБК-Україна.

"За оцінками, понад 500 тисяч тонн зерна, в основному пшениці і кукурудзи, було незаконно вивезені з українських портів. Виходячи з цін на сировинні товари в США, продукція, вкрадена з України до 15 липня, має сукупну ринкову вартість майже 154 мільйони доларів", - сказано у звіті.

Також в ISRP підкреслили: Росія вкрала до 11 тисяч тонн української металопродукції з ММК "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча в Маріуполі, в основному гарячекатаного прокату.

"На судна, пришвартовані в Маріупольському порту, завантажено як мінімум ще 28 тис.тонн. Використовуючи ціну в $1100 за тонну, вкрадені 11 тисяч тонн коштують приблизно $12,1 млн. А 28 тисяч тонн, які можуть бути відвантажені в будь - який момент, коштують додатково $30,8 млн, що в сумі становить майже $43 млн. У Маріупольському порту також залишається сталь, яка недоступна для виробників і легальних покупців", - йдеться у звіті.

Щоб отримати ці дані, ISRP використовувала комбінації аналітичних інструментів з відкритим кодом. Зокрема, була зібрана інформація про морський рух AIS (система автоматичної ідентифікації), яку надали MarineTraffic.com, ShippingExplorer Live vessel Tracking, VesselFinder.com і BalticShipping.com; отримано звіти від осіб в Україні та Туреччині, які уважно стежать за рухом суден за допомогою супутникових зображень, проведено інтерв'ю з конфіденційними джерелами в США та Східній Європі.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті