Півсотні окупантів "самоліквідувалися" за місяць на Херсонському напрямку – підірвалися на своїх же мінах

Близько 50 російських військових підірвалися на власних мінах на Херсонському напрямку фронту протягом місяця. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону 29 листопада.

За його словами, наші військові продовжують операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області попри те, що війська РФ вдень і вночі намагаються там атакувати плацдарми Сил оборони.

"У районі тимчасово окупованих Кринок Херсонської області один з підрозділів 810-ї бригади морської піхоти російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ і йти на штурм позицій ЗСУ. Мотивували свою відмову російські терористи відсутністю координації з артилерією, поганими погодними умовами і відсутністю розвідувальних даних", - сказав Ковальов.

Він додав, що проведення штурмових дій також ускладнюють мінні загородження, встановлені загарбниками.

"Карти цих мінних полів засекречені, а інформація штурмовим підрозділам російських окупантів передається тільки за квадратами і без чітких координат", - розповів речник.

Зокрема, уточнив він, протягом місяця через підривів на власних мінах втрати 810-ї бригади морської піхоти РФ становили близько 50 військових.

Як повідомлялося, окупанти на Т-72 підірвалися на власних мінах та були "добиті" дронами на Куп’янському напрямку.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті