Південна Корея передасть Україні щонайменше 10 машин для гуманітарного розмінування

До кінця року Україна отримає 10 машин для гуманітарного розмінування завдяки підтримці Південної Кореї.  Про це розповіла перша віце-прем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, - пише пресслужба Кабміну 17 липня.

"Завдяки підтримці Республіки Корея до кінця року отримаємо щонайменше 10 машин для гуманітарного розмінування. Вони вкрай необхідні, адже зараз по всій країні працює не більше 20 таких машин», - зазначила міністрерка.

Юлія Свириденко повідомила, що на зустрічі у Києві Юн Сок Йоль у черговий раз підтвердив, що Корея активно підтримуватиме повоєнну відбудову України. Сеул бачить роль свого бізнесу в таких сферах, як відновлення аеропортів, постачання малих модульних реакторів, будівельного обладнання, залізничного транспорту та інформаційних технологій.

Водночас Україна прагне долучити корейські компанії до реалізації проектів у таких галузях: зелена металургія, суднобудування, виробництво літієвих батарей та електроавтомобілів, енергетичного обладнання, сільгосптехніки та виробництві добрив.

«І, звісно, нас дуже цікавить співпраця у сфері оборонної промисловості, адже корейська зброя спрямована на протидію радянсько-російській зброї Північної Кореї», - підкреслила Юлія Свириденко.

Вона також повідомила, що цьогоріч запрацює угода між Україною та Республікою Корея щодо проектів Economic Development Cooperation Fund (EDCF). Угода передбачає як проекти з постачання до України необхідного обладнання, так і проекти глибшої промислової співпраці між виробниками – локалізація корейських підприємств в Україні, постачання вузлів, сервісне обслуговування обладнання, інвестиційні проекти тощо. Робота над цією угодою була завершена у травні цього року під час поїздки української делегації у Сеул.

«Спільно з партнерами ми працюємо над переходом від активної, але трансакційної, торгівлі до системної структурованої промислової співпраці. Майбутні проекти з відбудови ми формуємо на основі нового підходу взаємодії між урядами та бізнесом», - наголосила Свириденко.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті