Перша група демінерів-переселенців з Луганщини почала практикуватися на полігоні The HALO Trust на Харківщині

Перша група демінерів з числа ВПО з Луганщини проходить практичне навчання на полігоні The HALO Trust у Харківській області. Про це повдіомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 27 березня.

"В рамках меморандуму про співпрацю між Луганською ОВА та The HALO Trust в Україні було проведено шість рекрутингових заходів на базі навчальних центрів організації та гуманітарних хабів Луганщини у Києві, Харкові та Броварах. Відбір пройшли 16 осіб, розпочали навчання за фахом - 6. 10 ВПО очікують формування чергових навчальних груп", - йдеться в повідомленні.

Лисогор зазначив, що перший заступник голови Луганської ОВА Олексій Смірнов зустрівся із Регіональним операційним менеджером Східного регіону The HALO Trust в Україні Стівом Уоллісом. Вони відвідали учбовий центр та ремонтну базу для техніки. Наразі у The HALO Trust працюють 24 групи нетехнічного обстеження, 5 - механічного розмінування та 21 група демінерів.

"Підготовлено вже 900 фахівців з гуманітарного розмінування. Навчання триває близько двох місяців та є оплачуваним", - йдеться також у повідомленні.

За додатковою інформацією та запису на навчання звертатися за телефоном: 0 800 300 662.

Раніше повідомлялось, що в Харкові хаб Нижньодуванської громади Луганщини запрошує бежаючих стати демінерами (адреса, контакт).

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті