"Переговори про мир на умовах Кремля": роспропаганда тиражує свої наративи в іноземних ЗМІ

Російські пропагандисти цього тижня намагалися просувати свій наратив про "необхідність мирних переговорів" на умовах Кремля. Про це 25 грудня повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

"Цього тижня через іноземних спікерів та медіа кремлівська пропаганда намагалась просувати проросійський наратив про «необхідність мирних переговорів з росією на умовах країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Закрема, у виданні The American Conservative полковник армії США у відставці Дуглас Макгрегор заявив, що єдиним рішенням українського конфлікту є «мирні переговори та визнання законних інтересів безпеки росії в регіоні».

Також ворожі Telegram-канали, з посиланням на американське видання Politico, стверджували, що офіційні особи США прагнуть завершення конфлікту дипломатичним шляхом, адже підтримка війни не може тривати вічно.

Крім того, ворожі Telegram-канали поширювали опитування в болгарському виданні «Факти» щодо того, наскільки є перспективною ідея провести переговори для встановлення миру в Україні та коментарі до нього від звичайних болгар, які вважають, що українці мають зупинити супротив російській агресії.

Як повідомлялося, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що РФ не хоче переговорів, а намагається уникнути відповідальності.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті