Пентагон почав збирати пакет допомоги задовго до голосування у Конгресі: зброя потрапить в Україну за кілька днів після голосування

Військова допомога від США потрапить до України менш ніж за тиждень після голосування Конгресу. Про це з посиланням на власні джерела пише The Washington Post 20 квітня.

"Пакет зброї для України готовий до відправки, як тільки законопроект про допомогу пройде через Конгрес, Пентагону знадобиться менше тижня, щоб доставити деяке озброєння українським підрозділам, які були змушені нормувати артилерійські боєприпаси і засоби протиповітряної оборони, кажуть офіційні особи", - пише видання.

Зазначається, що Пентагон має масивні вливання військової допомоги для України, які "готові до використання". Як тільки довгоочікуваний закон про фінансування, який, як очікується, пройде Палату представників на цих вихідних, буде схвалений Сенатом на наступному тижні, а президент Байден підпише його як закон.

За словами джерел The Washington Post, міністерство оборони США, яке попереджало, що без термінових дій з боку Капітолійського пагорба Україна буде неухильно здавати все більше територій російським військам і зіткнеться з приголомшливими втратами, почало збирати пакет допомоги задовго до майбутнього голосування, щоб прискорити процес.

"Один чиновник, який, як і деякі інші, говорив на умовах анонімності про плани адміністрації Байдена, сказав, що після того, як законопроект про зовнішню допомогу на суму 95 мільярдів доларів буде остаточно схвалений, знадобиться менше тижня для того, щоб деяке озброєння потрапило на поле бою, в залежності від того, де воно зберігається", - сказано в повідомленні. 

Уточнюється, що законопроект передбачає близько 60 мільярдів доларів для України, а більша частина решти призначена для Ізраїлю та партнерів США в Азії.

"Не відразу було зрозуміло, наскільки об'ємним буде цей пакет, але майже напевно він міститиме вкрай необхідні боєприпаси для систем, на які найбільше покладаються українські військовослужбовці, в тому числі 155-мм снаряди, що використовуються в гаубицях НАТО, і боєприпаси для реактивної артилерії середнього радіусу дії. З початку війни окремі передачі з боку США варіювалися від сотень мільйонів доларів до понад 2 мільярдів доларів", - йдеться також у повідомленні.

Зазначається, що в той час як законопроект про надання допомоги томився в Конгресі місяцями, офіційні особи у Вашингтоні та Києві заявляли, що українські фронтові підрозділи нормують запаси озброєнь, які швидко зменшуються, і що незабаром Москва матиме перевагу в артилерійських снарядах у співвідношенні 10 до 1.

"Пентагон, ймовірно, також надасть Україні новий транш обладнання та боєприпасів для протиповітряної оборони, що є життєво необхідним для боротьби з безперервною кампанією Росії проти цивільної інфраструктури країни", - пише також The Washington Post

Раніше глава ЦРУ закликав виділити Києву мільярдиповідомлялось, бо інакше "...Україна без допомоги може програти війну до кінця року"

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті