Окупаційна влада зняла з себе відповідальність за смерть дівчинки з Луганщини, яка захворіла в таборі та померла в поїзді

Російські окупанти повністю зняли з себе відповідальність за смерть 12-річної дівчинки з Молодогвардійська Луганської області, яка захворіла в таборі та померла дорогою з нього 20 грудня, а також за те, що захворіло ще близько ста дітей. Про це свідчать заяви представників окупаційної влади, зроблені 21 грудня, які повністю суперечать тому, що говорить мати дівчинки.  

"У таборі були створені всі умови для комфортного проживання. У дівчинки не було до цього температури, вона не зверталася до медиків, жодна дитина з їхнього загону не зверталася по медичну допомогу в таборі", - повідомила Олена Ізваріна, яка супроводжує групу дітей.

"По медичну допомогу через підвищену температуру діти звернулися вже в поїзді", - написав у своєму Телеграм-каналі ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Водночас раніше одне зі ЗМІ опублікувало запис телефонної розмови з матір'ю померлої дівчинки, яка каже, що дівчинка зверталася в таборі по допомогу, однак не отримувала її, і пізніше її помістили в ізолятор: "Дочка говорила телефоном, що хворіє, а її подруг гноблять вожаті. Коли дівчинці стало погано, її не одразу почали лікувати. Помістили в ізолятор, тільки коли захворіли інші діти".

Окупанти визнають, що близько ста дітей після смерті дівчинки зсадили з поїзда в Саратовській області та відвідали в медустанову, у багатьох із них грип А, у деяких ГРВІ.

Російська омбудсменка Марія Львова-Бєлова у своєму Телеграм-каналі з цього приводу вибухнула оптимістичним монологом про те, що життю дітей нічого не загрожує, і про те, що вона все тримає на особистому контролі. Про те, що померла дівчинка зверталася по допомогу ще в таборі, але не отримала її, "дипломатично" промовчала. 

Раніше повідомлялося, що дівчинка з окупованої Луганщини померла в поїзді після "відпочинку" в російському таборі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті