Окупанти планують відкрити на Луганщині 7 тюрем, перетворюючи область на концтабір – Гайдай

Рашисти планують відкрити на окупованій території Луганської області 7 тюрем, перетворюючи область на концтабір. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі каналу "FREEДОМ" 26 січня.

"Чим більше в них буде втрат, тим більше вони будуть злі, їхні методи будуть більш звірськими й жорстокими, – сказав Гайдай. – В деяких населених пунктах області є катівні. Це швидше не тюрми, а камери-катівні, де вони тримають громадян, яких підозрюють у співпраці з ЗСУ".

Він зазначив, що наразі окупанти практикують такі "рейди": приїжджають у той чи інший населений пункт, хапають близько десятка місцевих мешканців – просто тих, хто не сподобався, забирають і далі намагаються отримати інформацію про тих, хто співпрацює з ЗСУ. Гайдай підкреслив, що після цього багато хто не повертається.

Уточнюється, що росіяни хочуть створити на окупованій Луганщині сім тюрем. За словами Гайдая, вони планують завдяки цьому вирішувати дві цілі: "перевиховувати" місцеве населення та закривати тих, хто відмовляється воювати – своїх дезертирів.

Зазначається, що рашисти закривають міста, пересування окупованими територіями дозволяють тільки за перепустками.

Раніше повідомлялось, що рашисти за день втратили десятки солдатів загиблими й пораненими в Кремінній й Рубіжному внаслідок прицільних влучань ЗСУ.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті