Окупанти у прикордонному з РФ селищі на Луганщині знесли Дзвін Пам'яті, встановлений з ініціативи Зеленського

На окупованій Луганщині у селі Мілове окупанти де­мон­ту­ва­ли Дзвін Пам’яті, що був вста­нов­ле­ний на Меморіаль­но­му ком­плексі «Україна – виз­во­ли­те­лям» за ініціативи пре­зи­ден­та України Во­ло­ди­ми­ра Зе­ленсь­ко­го. Про це повідомляють "Старобільські новини" у Фейсбуці.

"У се­ли­ще Мілове пред­став­ни­ки оку­паційної адміністрації так званої «лнр» де­мон­ту­ва­ли Дзвін Пам’яті, що був вста­нов­ле­ний та по­бу­до­ва­ний на Меморіаль­но­му ком­плексі «Україна – виз­во­ли­те­лям» за ініціативи Во­ло­ди­ми­ра Зе­ленсь­ко­го, пре­зи­ден­та України, та уро­чи­сто відкри­тий 8 трав­ня 2021 року у День пам’яті та при­ми­рен­ня (річницю капітуляції на­цистсь­кої Німеч­чи­ни)", - йдеться у повідомленні.

Меш­канці се­ли­ща повідо­ми­ли, що до де­мон­та­жу пам’ят­ни­ка при­чет­на оку­паційна адміністрація Міло­во­го на чолі з Оле­гом Са­вчен­ко, «іспол­ня­ющім обя­зан­ності глави Ме­лов­ско­го рай­о­на» при так званій «ЛНР».

"Ймовірно, де­мон­таж відбув­ся саме через ідео­логічні про­тиріччя висвітлен­ня російсь­ки­ми за­гарб­ни­ка­ми історії для місце­во­го на­се­лен­ня. Сам де­мон­таж відбув­ся у ве­ресні", - пише видання.


"До речі, на відкритті торік були при­сутні Во­ло­ди­мир Зе­ленсь­кий, Андрій Єрмак, керівник Офісу Пре­зи­ден­та, його за­ступ­ни­ки й посли країн «Ве­ли­кої сімки» та Євро­со­ю­зу", - нагадується у повідомленні.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті