Новий прем'єр-міністр Китаю заявив про бажання зміцнити економічні зв'язки з США

Китай і Сполучені Штати можуть і повинні співпрацювати міцніше, а також можуть багато чого досягти, працюючи разом. Із такою заявою у понеділок виступив прем'єр-міністр Китаю Лі Цян, - повідомляє видання Xinhua

В ході прес-конференції Лі зазначив, що в Сполучених Штатах є деякі люди, які останніми роками розповсюджують чутки про відокремлення від Китаю.

«Але мені цікаво, скільки людей справді можуть отримати вигоду від такого ажіотажу», — сказав Лі.

За даними китайського прем'єра, минулого року двостороння торгівля між двома країнами досягла рекордного рівня – майже 760 мільярдів доларів США.

"Китай і Сполучені Штати тісно взаємопов'язані економічно, і обидва виграли від розвитку іншої сторони", - сказав він.

Посилаючись на свій власний досвід під час роботи в Шанхаї, Лі сказав, що старші менеджери транснаціональних корпорацій, з якими він спілкувався, були оптимістично налаштовані щодо майбутнього Шанхаю та Китаю, і всі вони вірили, що співпраця є вірним шляхом до взаємовигідних результатів.

Як повідомлялося раніше, США запровадили санкції проти китайських компаній, які постачали Ірану деталі для смертоносних БПЛА, що використовує РФ

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті