Норвегія запровадила проти РФ санкції, які багато в чому повторюють 11-й санкційний пакет ЄС

Влада Норвегії 2 жовтня запровадила санкції, які здебільшого відповідають 11-му пакету антиросійських заходів ЄС. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на норвезьке міністерство закордонних справ. 

"Новий раунд санкцій багато в чому відповідає заходам з 11-го пакета санкцій ЄС", - ідеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Уточнюється, що нові санкції передбачають, зокрема, додаткові заборони на транзит через РФ товарів, які можуть сприяти розвитку російського оборонного сектору та збільшенню технологічного потенціалу росії, а також товарів, які можна використовувати в авіакосмічній промисловості.

Крім того, у рамках цього пакета санкцій Осло забороняє проїзд своєю територією вантажівкам із причепами та напівпричепами, зареєстрованими в росії.

Водночас наголошується, що Норвегія запровадила санкції з деякими винятками, а також не вдалася до низки заходів ЄС. Зокрема ЄС у рамках 11-го пакета заборонив заходження до своїх портів танкерів, що здійснюють перевалку із судна на судно нафти РФ, у тих випадках, коли "відповідні органи влади мають підстави вважати, що ці судна причетні до порушення заборони на імпорт до ЄС російської нафти та нафтопродуктів, які доставляють морським шляхом". У пресрелізі МЗС Норвегії зазначено, що в Осло все ще вивчають, як найкраще реалізувати цю заборону.

Нагадаємо, 11-й пакет санкцій ЄС набув чинності 23 червня. Під них потрапили понад 100 фізосіб і структур, також у рамках заходів запровадили експортні обмеження щодо 87 компаній. Цей пакет також націлений на боротьбу проти обходу санкцій. 

Як повідомлялося, Норвегія заборонила в'їзд автомобілів з російськими номерами. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті