"Не забувай героїв Азовсталі". Родини полонених захисників Маріуполя провели акцію у Запоріжжі

У Запоріжжі близько 200 рідних та близьких полонених захисників Маріуполя вийшли на акцію, аби привернути увагу суспільства та зрушити з місця процес обміну. Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники акції тримали в руках плакати, на деяких - фото та імена їхніх рідних, на акцію вийшли родини з дітьми. Деякі діти народились тоді, коли їхні батьки вже потрапили в полон і тому ще жодного разу навіть їх не бачили.

Люди утворили живий ланцюг та скандували: "Не мовчи, полон вбиває".

На площі перед будівлею ОДА вони встановили інсталяцію - металеву ялинку з колючим дротом, як нагадування про те, що друге Різдво українські військові знаходяться в полоні.

"Кожну хвилину їх катують. Це не образність, це правда. Їм ламають пальці, гвалтують. Те, що не може собі уявити жодна нормальна людина, коїться з нашими хлопцями, з нашими левами. Їх ламають, їх бояться і тому ненавидять. Ось ці люди, хто тут зібрався, то сталеві мальви. Мальва - це символ дому, затишку. Зараз ці матері, доньки, сестри, наречені мають стояти й бути сталевими і чекати додому. Ми маємо зробити все, аби хлопці повернулись і мальви знову квітли. Люди світу, вільні люди - до вас звертаюсь: говоріть про них, допоможіть нам вернути наших левів живими", - закликала організаторка акції Ольга Плечун.

Вона нагадала, що останній обмін військовополоненими був у червні. Зараз у полоні росіян перебувають, за дуже приблизними цифрами, понад 2000 військових. Ба більше, росіяни судять полонених військовослужбовців за кримінальним кодексом, що є порушення прав людини.

"Травень-червень був останній обмін. Потім жодного зрушення. Не тому, що ми не хочемо, у нас є ким обмінюватись. Мордор не йде. Вони хочуть прикриватись нашими хлопцями, то "туз” в рукаві", - сказала організаторка.

Як повідомлялося раніше, у Львові рідні полонених з Маріуполя вийшли на акцію, щоб привернути увагу суспільства.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті