"Не однаково мені, як Україну злії люди присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять" – у НАТО згодні з Шевченком

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у відеозверненні з нагоди Дня Незалежності України згадав рядки вірша Тараса Шевченка і запевнив у підтримці з боку Альянсу. Відповідний ролик викладений у Твітер-акаунті очільника Альянсу 24 серпня, передає "Укрінформ".

"Ваш великий поет Тарас Шевченко написав: "Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять. Ох, не однаково мені". НАТО також не однаково", – заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що розв'язана росією війна проти України спричинила найбільшу кризу для європейської безпеки від часів Другої світової війни.

"ЗСУ і весь український народ демонструють велику мужність і рішучість. За лідерства Президента Зеленського ви є натхненням для світу. Я віддаю шану всім тим, хто втратив життя або дістав поранення, і всім чоловікам і жінкам, які борються за свою країну, свою свободу та своїх близьких", – наголосив генсек Альянсу.

Він додав що НАТО й союзники підтримують Україну, відколи вона стала незалежною.

"Ми збільшили нашу підтримку після того, як росія незаконно анексувала Крим, і ми робимо нині більше, ніж будь-коли від початку вторгнення рф. Ви можете й далі розраховувати на підтримку НАТО стільки, скільки це буде потрібно. Лідери країн НАТО на саміті у Мадриді чітко наголосили, що сильна й незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичної території. Україна має перемогти, і Україна переможе", – заявив Столтенберг.

Раніше повідомлялось, що генсек НАТО прогнозує тяжку зиму, але підкреслює: "Будемо з Україною скільки потрібно".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті