НАЗК внесло німецьку компанію Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни

Найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі росії Knauf внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє прес-служба НАЗК 23 листопада.

"Лише за 2022 рік один з найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатив до бюджету держави-терориста рф близько 117 млн дол. США. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. Це стало підставою для внесення Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) компанії Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни", - зазначається у повідомленні.

У НАЗК повідомили, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія офіційно дала зрозуміти, що не бачить причин залишати ринок агресора.

За інформацією прес-служби НАЗК, німецькі ЗМІ акцентували увагу на тому, що компанія Knauf підтримує мобілізацію своїх співробітників до лав збройних сил рф.

"Йшлося про те, що російські керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську погоджували з владою списки тих, хто дуже потрібен на виробництві, а кого можна відправити на війну. Частину тих, хто одержав повістку, начебто, навіть вивозили до військкоматів у фірмовому мікроавтобусі компанії"

Також у лютому 2023 року Knauf взяла участь у виставковому заході YugBuild у Краснодарі, де представила інноваційні будматеріали російського виробництва.

"Отже, фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується в тому числі за рахунок податків Knauf", - наголосили у НАЗК.

Як повідомлялось раніше, НАЗК вніс до переліку міжнародних спонсорів війни данську компанію - її продукція йшла на ремонт кораблів ВМФ РФ.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті