Нацкомісія оштрафувала обленерго у 3 областях за недотримання графіків відключень

Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг оштрафувала три обленерго за недотримання графіків відключень. Про це 17 січня у Facebook повідомили представники НКРЕКУ.

"НКРЕКУ винесла рішення накласти на АТ "Вінницяобленерго", АТ "Чернівціобленерго" та ПрАТ "Волиньобленерго" санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тисяч гривень і зобов'язала надалі дотримуватися справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання", – повідомили представники комісії.

Такого рішення в НКРЕКУ дійшли після перевірок, які ініціювали скарги від мешканців Вінницької, Волинської та Чернівецької областей на недотримання графіків відключень. У зв'язку з цим комісія провела перевірки в областях протягом листопада та грудня 2022 року.

"За результатами перевірок встановлено, що зазначені підприємства допустили порушення вимог Закону України "Про ринок електричної енергії", Кодексу систем розподілу та не дотримувалися Ліцензійних умов щодо розподілу електричної енергії в частині порушення графіків відключень електропостачання споживачам", - заявили у НКРЕКУ.

Повідомляється, що обленерго нерівномірно розподіляли участь споживачів у заходах щодо розвантаження енергосистеми – зокрема, не було дотримано принципу соціальної справедливості. Мешканців населених пунктів також не інформували про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

Нагадаємо, раніше представники "Укренерго" повідомили, що енергетики зберегли цілісність енергосистеми під час суботньої ракетної атаки.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті