Наймасовіший за останні 10 років призов на військові збори оголосили в Московській області: можливе припинення робіт на підприємствах

У Московській області оголосили наймасовіший за останні 10 років призов на військові збори. Про це з посиланням на свої джерела на чотирьох місцевих підприємствах пише The Moscow Times 13 квітня.

"Російська армія на тлі вторгнення в Україну готується провести щорічні військові збори для чоловіків, які перебувають у запасі. У Мособласті планують викликати більше чоловіків, ніж у попередні роки. Про це The Moscow Times розповіли на чотирьох підприємствах, які побоюються, що від'їзд співробітників може змусити їх призупинити частину робіт", - ідеться в повідомленні.

Із посиланням на джерело, наближене до міноборони РФ, уточнюється, що підвищені квоти виклику на збори можливі і в інших регіонах росії. 

"Указ путіна про призов на військові збори тих, хто перебуває в запасі, почав діяти з 1 березня 2024 року. Терміни проведення зборів також засекречені. Водночас указ про "часткову мобілізацію", який путін оголосив у вересні 2022 року, не має конкретного терміну закінчення - фактично він продовжує діяти", ідеться також у повідомленні.

Як повідомляють топ-менеджери кількох підприємств Московської області, військові збори 2024 року можуть стати в регіоні наймасовішими за останнє десятиліття за кількістю залучених чоловіків. Московська область - другий за чисельністю регіон у росії після столиці, у ньому проживає близько 9 млн осіб.

"Військові комісаріати Підмосков'я почали віялово розсилати листи керівникам підприємств з вимогою надати списки співробітників, які підпадають під закон про військові збори. Підприємства повинні надати: ім'я, дату і місце народження, категорію придатності, військову спеціальність, звання, посаду в компанії, місце проживання і номер телефону. Листи розсилають усім організаціям, зареєстрованим у Мособласті", - цитує видання співробітника військкомату, який говорив на умовах анонімності. 

"У мене на підприємстві на військові збори можуть забрати понад 20% від загальної чисельності персоналу в одну тисячу осіб. Стільки підпадають під критерії", - цитуються слова топ-менеджера промислового підприємства, що працює на заході області.

Раніше повідомлялося, що РФ прагне у 2024 році набрати за контрактом 400 тисяч військових.

 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті