На Закарпатті переселенки з Луганщини організували навчання з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції для жінок

Громадські активістки з Луганської області організували навчання з PR-менеджменту, SMM та E-commerce specialist (електронної комерції) для жінок – ВПО в Закарпатській області. Перший тренінг відбувся в Ужгороді 28 липня, повідомила "ОстроВу" ініціаторка проєкту, керівниця релокованої зі Старобільська ГО "Майстерня щастя" Марина Бражнікова.

"Темою першого тренінгу були права людини й гендерна рівність – ми переконані, що будь-яке навчання для жінок треба починати саме з цього, – сказала Бражнікова. – У подальшому, окрім навчання, націленого власне на здобуття професійних навичок, будуть тренінги, які стосуються психологічних аспектів – наприклад, з формування цілей та перспективних життєвих планів під час війни".

Уточнюється, що навчання триватиме кілька місяців, тренінги проходитимуть в Ужгороді, Сваляві й Іршаві. Заняття будуть проводяться по 2-3 рази на тиждень, загальна кількість годин навчання становить від 48 до 60 годин (або 60 занять).

"Передбачалось охопити навчанням 30 жінок, але бажаючих виявилось удвічі більше", – розповідає Марина Бражнікова.

Усі жінки, які виявили бажання засвоїти нові навички, є переселенками, і всі вони мають дітей. Переселенкам важко знайти роботу як через наявність дітей, так і через брак вакансій за профілем, адже більшість із них вдома працювали на підприємствах, аналогічні яким у Закарпатській області відсутні.

"Саме тому жінки потребують навичок, які дозволили б працювати дистанційно", – каже ініціаторка проєкту.

За її словами, фінансування курсів, які для жінок є безкоштовними, стало можливим завдяки підтримці Уряду Канади у рамках проєкту "Жінки України: залучені, спроможні, незламні", що впроваджується організацією "Пакт".

Раніше повідомлялось, що активістки з Луганщини за кошти, виручені від продажу картин, придбали квадрокоптер для бригади, яка воює в Луганській області.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті