На території Донеччини понад 60 тисяч людей потребують першочергової евакуації - поліція

На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, проживають близько 514 тисяч людей, з них понад 60 тисяч повинні евакуюватися в першу чергу. Про це на брифінгу сказав заступник начальника Донецької ОВА Ігор Бойко, - повідомляє Укрінформ.

«На території області на сьогодні проживає близько 514 тисяч населення. Я не скажу, що всім потрібно виїхати. Але в першу чергу повинні евакуюватися люди похилого віку, пенсіонери, сім'ї з дітьми, маломобільні групи населення...І з території тих населених пунктів, які максимально наближені до лінії бойових дій, до фронту», - сказав Бойко.

Він констатував, що треба евакуюватися з територій на півночі області - Лиманської, Святогірської громад, Бахмутського району, міста Часів Яр, Торецька; далі - Покровський район, Авдіївський та Мар'їнський напрямки, Очеретине, Новогродівська та Курахівська громади, місто Мирноград.

«З цих населених пунктів ми закликаємо евакуюватися в першу чергу. На території цих громад зараз проживає понад 60 тисяч людей», - зазначив заступник очільника області.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 350 тис. населення, з них понад 164 тис. дітей.

Як повідомлялося, із Селидівської громади Донеччини евакуювали ще 29 цивільних, серед яких 15 дітей.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті