На російську воду окупований Донбас може не чекати: Волга і Дон обміліли

Мінприроди РФ буде створювати урядову комісію з розвитку водогосподарських комплексів басейнів річок Волги і Дону, щоб вирішити питання з обмілінням річок. Про це пишуть російські ЗМІ.

Російська влада визнала, що наразі обміління Волги і Дону зачіпає понад 80 млн осіб.

"Влітку і восени 2023 року жителі Саратовської, Самарської, Астраханської, Ростовської областей і Татарстану почали обурюватися через те, що рівень води в річках впав до критичного рівня. У соцмережах жителі писали, що там почали з'являтися нові острови, почалися перебої із судноплавством, русла річок почали покриватися мулом, а риба гинула", - констатують ЗМІ.

Зазначається, що у 2023 році було зафіксовано мінімальний приплив води у Волгу за останні 25 років.

Очікується, що урядова комісія буде "розробляти додаткові заходи для збалансованого водоспоживання маловодних у басейнах річок Волги і Дону, розв'язувати питання перерозподілу водовіддачі водосховищ Волзько-Камського каскаду і Цимлянського водосховища, а також планувати і визначати оптимальні режими обводнення Нижньої Волги у весняний період". 

Треба думати, за таких умов російській стороні буде не до проблем "зневодненого" окупованого Донбасу і поставок у регіон обіцяної "води з Дону".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті