На Донеччині наразі немає вакцини від грипу, щеплять поки що тільки медпрацівників - ОВА

У Донецькій області наразі в аптечній мережі немає вакцини від грипу, і щеплять тільки медичних працівників вакциною, отриманою через гуманітарну допомогу. Про це сказали медики на брифінгу в Донецькій ОВА, повідомляє Укрінформ.

«Що стосується вакцини проти грипу, то в аптечній мережі зараз немає вакцини. Тільки місцеві органи влади можуть придбати цю вакцину за кошти місцевих бюджетів і розподілити тоді для імунізації населення, яке відноситься до групи ризику», - сказала завідувача відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю державної установи «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Наталія Сметаніна.

Заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА Олександр Педенко уточнив, що сьогодні в області триває вакцинація від грипу лише медичних працівників.

«Гуманітарна допомога, яка була отримана Україною, прийшла не в тій кількості, яку ми очікували, бо ми замовляли більшу кількість вакцини для медичних працівників. Але, на жаль, прийшло майже 50% від замовленої кількості», - сказав посадовець.

Жителям Донеччини він порадив самостійно замовляти в аптеках вакцину від грипу, яку через деякий час їм доставлять.

«Аптекам, де є холодильники для зберігання вакцин – медичних імунобіологічних препаратів, можна зробити замовлення на вакцину проти грипу тим, хто бажає щепитися. Аптеки зроблять замовлення і через певний час отримають вакцину. Роздрібна ціна на вакцину від грипу коливається десь 250-350 грн в залежності від виробника», - пояснив Педенко.

Водночас на брифінгу наголосили, що в Донецькій області у всіх пунктах щеплення нині є вакцина Pfizer проти COVID-19, вона безкоштовна і в достатній кількості.

Як повідомлялося, 10 листопада у МОЗ анонсували, що до аптек надійде ще 50 тис. доз вакцини проти грипу.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті