"Ми вже на тонкій грані": у низці регіонів РФ у травні можливий дефіцит бензину через атаки ЗСУ на НПЗ

В РФ можливий дефіцит бензину в низці регіонів у травні, коли почнеться автомобільний сезон, через удари ЗСУ по нафтопереробних заводах (НПЗ), зокрема в Татарстані. Про це заявив експерт Фінансового університету при уряді РФ, провідний аналітик фонду національної енергетичної безпеки Ігор Юшков російському пропагандистському ЗМІ 11 квітня.

"Удари ЗСУ по НПЗ, звичайно, серйозний фактор. Подивимося, наскільки масово їх завдаватимуть і далі, наскільки систематичними будуть. Але тим не менш, загалом, не можна від цього відмахуватися, хоча і говорити, що все в НПЗ зруйноване і відновленню не підлягає - ні", - сказав Юшков.

Від уточнив, що РФ традиційно виробляє дизеля значно більше, ніж споживає: близько 50% виробленого дизеля відправляється на експорт, друга половина покриває всі внутрішні потреби. Що ж стосується виробленого в РФ бензину, то тільки 10% виробленого бензину йде за кордон, а 90% йде на внутрішній ринок.

За словами аналітика, перед початком автомобільного сезону в РФ споживання палива істотно збільшувалося, і "...травень буде певним контрольним відсіченням, можна буде зрозуміти, вистачає бензину чи ні в поточній ситуації".

Юшков зазначив, що дефіцит пального не виключений, тому що росія через атаки ЗСУ вже зараз виробляє бензину приблизно стільки ж, скільки і споживає.

"Тобто ми вже на тонкій грані", - сказав аналітик.

Раніше повідомлялося, що під час ударів по об'єктах РФ у Єлабузі та Нижньокамську не використовували зброю іноземного виробництва.

Раніше також повідомлялося, що один із найбільших російських НПЗ припинив роботу через прорив дамби.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті