МОК пом'якшив обмеження для участі в змаганнях спортсменів із РФ і Білорусі

Міжнародний олімпійський комітет схвалив рекомендації для спортивних федерацій щодо вибіркової участі російських і білоруських спортсменів у змаганнях. Відповідне рішення 28 березня ухвалив Виконком МОК.

На цьому засіданні функціонери Міжнародного олімпійського комітету мали розглянути питання допуску спортсменів із росії та Білорусі до Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Однак цю тему не розглянули, натомість вони закликали повернути спортсменів у міжнародні турніри в статусі нейтральних атлетів.

Так, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що росіяни і білоруси можуть "змагатися на елітному рівні" в разі отримання нейтральних статусів. Також вони можуть брати участь тільки в індивідуальних програмах.

Крім того, спортсменів, у яких укладено контракти з армією або спецслужбами Білорусі та росії, не допустять до змагань. Це ж обмеження стосуватиметься прихильників війни проти України.

Чинною залишилася і заборона на проведення змагань, використання символіки та відвідування офіційними особами обох країн міжнародних заходів.

Окремо Бах зазначив, що рішення про допуск росіян і білорусів до прийдешніх літніх і зимових Олімпійських ігор буде ухвалено окремо. Представники РФ і Білорусі можуть не потрапити на Олімпіади навіть за умови завоювання ліцензій.

Нагадаємо, що понад місяць тому за відсторонення від Олімпіади-2024 російських і білоруських спортсменів виступили 35 країн.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті