Міноборони РФ намагається захопити Вугледар, щоб конкурувати з "ПВК "Вагнер" – британська розвідка

Міноборони росії намагається досягти успіху в Вугледарі, щоб нав'язати конкуренцію так званої "ПВК "Вагнер". Про це 16 березня у Twitter повідомило Міноборони Великобританії.

"За останній тиждень спроби росіян штурмувати місто Вугледар на Донеччині майже напевно сповільнилися. Це сталося після повторних, дуже дорогих невдалих атак протягом попередніх трьох місяців", - повідомили британці у зведенні.

За даними британського військового відомства, великі втрати Росії під Вугледаром пов'язані з успішним застосуванням українськими військовими мінних систем типу RAAM. RAAM – це спеціальний артилерійський снаряд, який розкидає протитанкові міни на відстань до 17 кілометрів.

Мало того, за даними британської розвідки, бійці ЗСУ в деяких випадках запускали міни за наступаючими російськими підрозділами, викликаючи безлад, коли російська техніка намагалася відійти.

"Існує реалістична ймовірність того, що Міноборони Росії було наполегливим у своєму прагненні досягти успіху в Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував із досягненнями "Вагнера", - додали у розвідці.

У Міноборони Великобританії зазначили, що єдиного останнього помітного тактичного успіху росії було досягнуто якраз на Бахмутському напрямку, де домінують сили ПВК "Вагнер". При цьому зараз "вагнерівці" ведуть публічну ворожнечу із Міністерством оборони РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за тиждень боїв під Вугледаром ворог втратив близько двох батальйонів особового складу.

Статті

Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Всі статті