Міністри половини країн НАТО проігнорували засіданні ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі у столиці Північної Македонії проігнорували міністри майже половини країн-членів НАТО через участь у ньому російського міністра Сергія Лаврова. Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, 13 з 31 міністра держав-членів НАТО відмовилися від подорожі до Скоп’є і не сіли на чартер, який перевозив посадовців із однієї зустрічі на іншу.

Ті ж посадовці, які таки приїхали на зустріч, після спільної вечері, де росіянина не було, вирішили не йти на засідання й залишили виступати замість себе заступників, помічників або послів.

Це зробили, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель - останній доручив виступ литовській дипломатці, послу Расі Остраускайте.

Не з’явилися на засіданні міністри закордонних справ Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Бельгії тощо.

Водночас окремо з Лавровим зустрілися угорський міністр Петер Сійярто, який закликав припинити постачати Україні зброю, і глава МЗС Австрії Шалленберг, котрий провів зустріч на прохання ОБСЄ й закликав "не боятися діалогу".

Як повідомлялося, Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті