Міністр оборони ФРН: Завдяки Чехії досягнуто прогресу в постачанні Україні артилерійських боєприпасів

Завдяки Чехії досягнуто прогресу в постачанні Україні артилерійських боєприпасів. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 19 березня під час відвідування американської авіабази "Рамштайн" у Німеччині на нараді з питання додаткової військової підтримки Києва, - повідомляє "Чеське радіо"

Зазначається, що сьогодні чеська ініціатива неодноразово згадується німецьким новинним телебаченням, яке висвітлює переговори на базі Рамштайн. 

У повідомленні нагадується, що Чехія має можливість закупити 800 тисяч артилерійських снарядів у країнах за межами Євросоюзу, які потрібні Україні для захисту від російського вторгнення. Низка країн-союзників, зокрема Німеччина, роблять свій внесок у закупівлю боєприпасів. 

Про можливість закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів у третіх країнах для українців, які вже понад два роки чинять опір російській військовій агресії, поінформував на Мюнхенській безпековій конференції в середині лютого президент Чехії Петр Павел. Прем'єр-міністр Петр Фіала оголосив минулого тижня, що наразі до купівлі долучилися 18 країн: від Канади, Німеччини та Нідерландів до Польщі.

Як повідомлялося, Чехія закуповує боєприпаси для України навіть у союзників росії, повернувшись до контактів часів холодної війни.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті