Міфи Z-пропаганди і промови путіна: у росії нові підручники історії рясніють брехнею

У росії автори оновленого підручника історії зібрали всі міфи Z-пропаганди і перебрехали багато подій XX і XXI століть, -  пише ТК "Можем объяснить".

Зазначається, що радник президента Володимир Мединський і ректор МДІМВ Анатолій Торкунов написали підручники із загальної історії та історії Росії для 10-х і 11-х класів, які більше схожі не на наукові видання, а на перекладення промов Путіна і тез Z-пропагандистів.

Наприклад, багато брехні в підручниках щодо російсько-української війни. Так, автори підручника стверджують, що "СВО згуртувала наше суспільство". На їхню думку, підтримка виразилася в зборі подарунків для військових і "справжньому культі гордості за бійців СВО". Також не наводячи жодних посилань, автори брехливо стверджують, що ЗСУ облаштовували позиції всередині житлових кварталів, натомість "російська армія отримала категоричний наказ не обстрілювати житлові квартали".

Ба більше, на думку авторів підручника, у 90-ті роки Київ потрапив під вплив "економістів" (!) зі США, МВФ і фонду Сороса. Захід нібито пропонував кредити в обмін на те, що Україна почне вести антиросійську політику. Незалежність України автори підручника називають "так званою".

Крім того, у підручнику опубліковано оновлену карту території Росії. На ній як території, що належать РФ, показано чотири області України, включно з містом Херсон, яке РФ не контролює.

Також окуповані міста Грузії (Цхінвалі та Сухумі) транскрибовані на російський лад: Цхінвал і Сухум.

Російським дітям також брешуть про Чеченську війну -  війна ніби-то  тривала менше року - з осені 1999 року до 20 квітня 2000 року, коли режим "КТО" (контртерористичної операції) був нібито знятий. Насправді офіційно режим "КТО" було знято тільки у квітні 2009 року.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті