Масштабний обстріл Дніпропетровщини: девʼять людей поранені, зруйновані школи та будинки (ФОТО)

У результаті масованої ворожої атаки на Дніпропетровщину сьогодні вночі, 22 липня, загинула жінка, 9 людей поранені, зруйновані 3 школи та житлові будинки. Про це повідомили у ДСНС Дніпропетровської області.

"Вночі російська армія обстріляла 3 райони нашої області – Криворізький, Синельниківський та Нікопольський. Вдарили ракетами, ствольною артилерією та РСЗВ", - пишуть надвичайники.

Зокрема, під обстріли з РСЗВ потрапили житлові квартали Нікополя. Агресор випустив майже 100 снарядів. Попередньо, загинула 60-річна жінка. Ще 1 чоловік поранений. Його стан легкий, лікується вдома.

"У місті пошкоджені 11 приватних будинків. Загорілося 2 автомобілі та 3 господарчі споруди. Зруйнована залізнична колія. Коли відновлять рух потягів, поки не відомо. Є пориви 2 газопроводів та водоводів. Фахівці вже працюють, аби відновити комунікації", - розповіли у ДСНС.

Також у Покровській громаді Синельниківського району ворог влучив по складах, де зберігалося 30 тонн зерна. "Обстрілом пошкодило трансформатор. Декілька сіл залишились без світла. На місці працюють електрики, щоб все полагодити. Люди не постраждали", - зазначили рятівники.

У Криворізькому районі російські війська поцілили по двох громадах – Зеленодольській та Апостолівській.

"По Зеленодольській били зі ствольної артилерії. Загорілося 2 приватних будинки. Вогонь пожежники приборкали. По Апостолово нападник вгатив 7 ракетами. Навмисно бив по школах. Зруйнував 3 навчальні заклади міста. Один з них носив ім’я видатного педагога та науковця Олександра Залужного. Ймовірно ворог вважав, що знищив школу, названу на честь Залужного – Головнокомандувача Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Поряд пошкоджено житлові будинки.

За попередньою інформацією, 8 людей отримали поранення. Три з них зараз в лікарні, 2 поранених знаходяться в лікарнях Кривого Рогу – вони «важкі». 1 – в медзакладі Апостолово в стані середньої важкості. Ще 5 постраждалих лікуються вдома. 

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті