Львівському бізнесмену Гринкевичу оголосили підозру у справі про постачання для ЗСУ

Правоохоронці оголосили підозру членам злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, які завдали збитків державі на майже мільярд гривень. Їх викрили на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.. Про це повідомило ДБР.

За даними слідства, підприємець створив злочинну організацію для заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Мініоборони на постачання неякісного військового одягу, кажуть правоохоронці. Зокрема, компанії Гринкевича уклали 23 договори на постачання одягу на понад 1,5 млрд грн.

До виконання замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони, кажуть у ДБР. Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

П’яти фігурантам оголосили підозру за ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 Кримінального кодексу України. Підозрюваних затримали. Правоохоронці нині розвʼязують питання щодо тримання членів організації під вартою. Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Крім того, слідчі ДБР встановлюють повне коло причетних до кримінального правопорушення, зокрема перевіряють інформацію щодо посадовців Міноборони.

Раніше працівники ДБР затримали Гриневича під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.

Окрім того, видання "Наші гроші" писало, що компанія Романа Гринкевича, сина Ігоря Гринкевича, виграла тендер на будівництво Центру безпеки громадян від Львівської ОВА за 33 мільйони гривень. За даними журналістів-розслідувачів, вартість низки будівельних матеріалів у 1,5 раза перевищує ринкові. До цього компанія Гринкевича-молодшого виконувала роботи для Житомирської ОДА та виграла тендер на реконструкцію школи в селі Черниця на Львівщині.

Як повідомлялося, міністр оборони України Рустем Умєров анонсував нові гучні викриття схем у Міноборони

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті