Лукашенко заговорив про мир для України на основі домовленостей, "парафованих" у квітні 2022 року в Стамбулі

Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що настав час для мирних переговорів між Росією та Україною на основі Стамбульських домовленостей 2022 року. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам 12 квітня.

"Путін у цьому плані молодець, він не відступає від своїх колишніх заяв. Документи є, вони парафовані і російською, і українською стороною, давайте повернемося до цих документів і від цього будемо танцювати. Або зупинимося на тих принципах, які закладені в документах. Тому дуже хороший момент для України і кураторів українських ухвалити рішення. Його треба ухвалювати. Я так розумію, президента Росії, він розумно це робить. Хочете переговорів - давайте, ми відкриті, ось документи, сідаємо за стіл, не будемо більше розвертатися, зупиняємося на тому, що було тоді. Або на підставі документів йдемо далі, шукаємо якісь компроміси. Якщо після цього не буде реакції України і Заходу, значить вони просто не хочуть миру Україні", - сказав Лукашенко.

 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті