Лукашенко зізнався, що напад на Україну стався із Білорусі. Тепер загрожує "найжорстокішою відповіддю"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з журналістами 16 лютого зізнався, що напад на Україну стався з Білорусі та пригрозив "найжорстокішою відповіддю". Про це повідомляє сайт Лукашенка.

Невизнаний президент вкотре повторив слова, що стали мемом, про те, що "ще до початку Росією спеціальної військової операції по території Білорусі з боку України готувався удар", а потім зізнався, що українські землі "в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі". "Це було за кілька хвилин – вранці перед початком спеціальної військової операції", – прямо заявив Лукашенко.

Після цього він запевнив, що "готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей".

"Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру", - лякає Лукашенко.

Водночас він почав переконувати журналістів, що вторгнення в Україну - зовсім не вторгнення. "Це не вторгнення. Українська влада сама спровокувала цю операцію. Ось подібними діями... Треба було тоді домовитися з Росією про те, щоб не було цієї війни. Але все було націлено, починаючи з Мінських угод, щоб розв'язати війну", - звинуватив білоруський диктатор.

"Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не вчините агресію на територію Білорусі. Ось моя відповідь", - повторив Лукашенко.

Як повідомлялося, Лукашенко натякає, що держави-члени ОДКБ мають підтримати Кремль у війні проти України.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті