Курс російського рубля обвалився до рівня березня 2022 року

За підсумками п'ятничних торгів на Московській біржі рубль упав до значень, небачених з кінця березня 2022 року, коли курс російської валюти впав через паніку, що виникла на ринку після вторгнення в Україну. Про це повідомляє "Голос Америки".

У п'ятницю офіційний курс рубля до долара США опустився до 96 рублів за 1 долар. Російська валюта також подешевшала по відношенню до євро (106 рублів за 1 євро, вперше з 25 березня 2022 року).

Зазначається, що одразу після того, як війська РФ вторглися в Україну наприкінці лютого минулого року, російська валюта впала до рівня 120 рублів за долар, однак потім швидко відновилася завдяки заходам підтримки, здійсненим Центробанком РФ.

Сьогоднішнє падіння курсу рубля відбулося після того, як російське Міністерство фінансів переключилося в серпні на купівлю іноземної валюти відповідно до бюджетного правила. Російська влада прагне створити резерви у зв'язку з подорожчанням нафти і газу. Доходи Кремля від експорту енергетичної сировини - основної статті поповнення російського бюджету - значно скоротилися після масштабних санкцій з боку Заходу.

Телеграм-канал "Ватное болото" опублікував скріншот першої сторінки радянської газети "Правда" від 1 березня 1951 року. Коментарі зайві.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті