Крок до створення спецтрибуналу: у Гаазі запрацював Міжнародний центр із розслідування вторгнення росії в Україну

У Гаазі запрацював Міжнародний центр із розслідування вторгнення росії в Україну. Про це йдеться у пресрелізі про створення центру, - пише "ВВС/Російська служба".

До Міжнародного центру судового переслідування за злочин агресії (ICPA) входять прокурори з Києва, ЄС, США та Міжнародного кримінального суду.

"Завдяки ICPA незалежні прокурори з різних країн зможуть щоденно працювати разом в одному місці, швидко та ефективно обмінюватися доказами та узгоджувати спільну стратегію розслідування і судового переслідування, - йдеться в повідомленні про створення центру. - Робота ICPA дасть змогу ефективно підготувати та зробити внесок у будь-яке майбутнє судове переслідування злочину агресії".

Тобто, робота центру - це перший крок до створення спеціального трибуналу, який міг би притягнути до відповідальності російських чиновників за розв'язання війни проти України.

Війна в Україні - найбільш задокументована в історії, підкреслюють творці центру, і вперше активне розслідування злочину агресії проводиться вже в процесі війни, а не після її закінчення. 

"Водночас ми маємо справу з міжнародним злочином, який рідко переслідувався в судовому порядку і щодо якого не існує стандартної практики", - пишуть вони.

До цього часу єдиним звинуваченням, висунутим міжнародною організацією проти російської влади в контексті війни в Україні, був ордер на арешт путіна та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової, виписаний Міжнародним кримінальним судом. Звинувачення проти них стосуються виключно депортації українських дітей.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті