Канада надасть ЗСУ 11 тисяч гвинтівок та 9 мільйонів набоїв - Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про передачу Україні 11 000 гвинтівок та  9 мільйонів патронів. Про це він заявив на спільній конференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської ради Шарлем Мішелем 24 листопада.

"Україна продовжує потребувати підтримки для її захисту. Саме тому я сьогодні оголошую, що Канада передає понад 11 000 штурмових гвинтівок та понад 9 мільйонів набоїв від компанії Colt Канада, яка базується в Онтаріо", - зазначив Трюдо.

Як повідомлялось раніше, Уряд Канади виділить Україні 1,3 млрд канадських доларів на військову допомогу протягом трьох років.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті