Кабмін ухвалив злиття українських вишів

Уряд ухвалив рішення щодо реорганізації наукових установ, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України 13 лютого. Про це повідомив "Урядовий портал".

"Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, у яких йдеться про реорганізацію двох наукових установ: Інституту фізичної оптики імені О.Г. Влоха Міністерства освіти і науки України та Науково-дослідного інституту українознавства. Перший має об'єднати наукові спроможності із Львівським національним університетом імені Івана Франка, другий - Київським національним університетом імені Тараса Шевченка", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалені "з метою оптимізації мережі наукових установ та закладів вищої освіти, поліпшення управління, посилення кадрового потенціалу, дослідницької бази, можливостей додаткового залучення конкурсного і позабюджетного фінансування наукової діяльності дослідницьких інституцій. Водночас це дасть можливість університетам посилити дослідницьку складову в освітньому процесі".

У КМУ підкреслюють, що під час імплементації процесу об’єднання МОН України дотримується таких основних пріоритетів: максимального збереження і розвитку наукового потенціалу інститутів, із підтримкою подальшого створення відповідних окремих дослідницьких структурних підрозділів університетів (без права юридичної особи) в установленому законодавством порядку, збереження їхнього наявного фінансування, кадрового потенціалу, матеріально-технічної бази, розширення напрямів подальших наукових досліджень.

Раніше повідомлялось, що порушень на понад 12 млн грн виявлено в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса протягом 2019-2023 років

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті