Йдемо за графіком: Данія першою поставить винищувачі F-16 для ППО України

Данія, ймовірно, стане першою країною, яка передасть Україні обіцяні винищувачі F-16. Наразі все йде за планом. Про це заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен в ексклюзивному коментарі 24 Каналу.

Очільник МЗС Данії каже, що він пишається ініціативою, яку створила його країна разом із Нідерландами щодо передачі винищувачів для Києва. За словами міністра, його уряд мав "чудову співпрацю з Україною" щодо цих питань.

Ларс Люкке Расмуссен згадує, що спершу були певні виклики – проблеми із знанням мови й інше, але це вдалося подолати.

"Тож ми точно плануємо, що зможемо поставити перші шість літаків F 16 цього літа, ми йдемо за графіком. І, швидше за все, це будуть перші F 16 для української протиповітряної оборони", – сказав міністр закордонних справ Данії.

Нагадаємо, що загалом у Копенгагені обіцяли надати нашій країні 19 винищувачів. У цьому році також можна розраховувати на перші F-16 від Нідерландів. Амстердам вирішив передати Києву більше літаків ніж спершу планував. Так, він збільшив поставку на 6 літаків і у такий спосіб надасть Києву 24 винищувачі.

Як повідомлялося, румунський президент Клаус Йоганніс дав згоду на перевезення територією Румунії деякої зброї для України та на навчання українських пілотів на F-16 у навчальному центрі на території країни. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті