Ізраїль заявив, що ХАМАС відкинув пропозицію про перемир'я після нападу Ірану

Ізраїль заявив, що ХАМАС відхилив чергову пропозицію про припинення вогню від посередників на тлі ескалації напруженості після нападу Ірану. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Bloomberg.

За даними розвідки Ізраїлю, лідер ХАМАСу в Газі Ях'я Сінвар "продовжує використовувати напруженість у відносинах з Іраном" і "не бажає гуманітарної угоди та повернення заручників".

Згідно з заявою Моссаду, опублікованою офісом прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, Ізраїль продемонстрував гнучкість і готовність до переговорів. 

Посередниками на переговорах виступають США, Катар і Єгипет.

Заява була оприлюднена попри попередні твердження про досягнення значного прогресу у перемовинах між Ізраїлем та ХАМАС. За словами міністра закордонних справ Ізраїлю Ізраеля Каца, останній раунд переговорів тоді закінчився на позитивній ноті.

Нагадаємо, уночі 14 квітня Іран випустив по Ізраїлю понад 300 ракет та безпілотників.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті